Terug naar werk bij kanker in samenwerking met Cabane werkt!

Weer aan het werk na kanker. Een bijzondere situatie vraagt om een gerichte aanpak.

Kanker betekent voor de werknemer:
een schok, (tijdelijk) verlies van perspectief, angst voor de toekomst, ingrijpende behandelingen met soms vergaande gevolgen, kan een eenzaam traject zijn.
Maar ook: verlangen naar structuur, mee blijven tellen, van waarde willen zijn-juist voor anderen, verder willen ondanks beperkingen.

Kanker betekent voor de werkgever:
een schok voor de organisatie en directe collega’s, onzekerheid over de gezondheid van de werknemer, vragen over wet- en regelgeving rondom ziekteverzuim.
Maar ook: behoefte om goed met de werknemer om te gaan, op de juiste manier contact willen houden, de organisatie hier op een gepaste manier doorheen helpen, ruimte maken voor behandelde werknemer.

Kennis en ervaring delen
Cabane werkt! wil werkgevers in de regio Utrecht betrekken bij een optimale aanpak rondom werk en kanker. Wij streven naar het opbouwen van een netwerk waarin werkgevers met elkaar kunnen leren en ontwikkelen wat voor re-integratie na kanker zo specifiek is. Cabane werkt! verzorgt de praktische coördinatie hiervan.
Cabane werkt! onderkent de gevolgen van de diagnose en behandeling van kanker. Veel mensen geven aan door de kanker een ander mens te zijn geworden. Hoe past iemand na de behandeling weer in zijn/haar baan? En als dat niet lukt, wat is dan de juiste aanpak voor het vinden van een alternatief?

Bijeenkomst en programma voor zzp’ers
Ben jij ondernemer met kanker en wil je meer weten over dit programma? Kom naar de bijeenkomst op 10 december 2015 en meld je aan via . Voor meer informatie: www.cabanewerkt.nl.

Kennisplatform Werk & Kanker voor werkgevers
Werkgevers kunnen kennis en ervaringen delen in een bijeenkomst voor directeuren, managers, HR-adviseurs en arbo-coördinatoren. Dinsdag 2 februari 2016 van 13:30 tot 16:30 uur. Voor meer informatie: www.cabanewerkt.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *